Här om dagen hade vi lite pälsvård. Ingen stor grej men lite genomkamning för att få bort gammal päls och för att undvika att Allis får tovor. Det är nog två veckor sedan sist.

Innan jag skaffade Allis var jag livrädd för pälsskötseln. Ville verkligen inte lägga tid och engagemang på det. Men jag måste säga att det är det lilla problemet. Inget alls egentligen.

Nu har jag kammat igenom hela Allis. Det är inga problem. Till att börja med ligger hon på rygg i mitt knä och vi kammar magen samt undersidan av hals och svans. Så ligger hon lite på sidan när vi kammar den och till slut står hon i mitt knä och vi kammar klart sidorna, ryggen och huvudet. Huvudet är skööönt att bli kammad på tycker Allis. Man får vara lite finkänslig och försiktig på svansen, pälsen på bakbenen och runt rumpan men det är väl inte så konstigt. Lätt att det inte blir skönt där…

När Allis var klar kom Gusse. Han ville också bli kammad så jag började på ryggen på honom. Kammar, kammar och kammar lite till. All denna underull tar aldrig slut. Högarna på fotot är efter hela Allis och den stora mörka högen är efter att kammat Gusse på ryggen. Ett område 10×10 cm. Ni kan ju tänka er när jag kammar hela katten… Nu blev inte det gjort idag, Gusse tröttnade…

Nästa helg blir det bad inför utställningen hos Sydkatten i Malmö 23-24april.