Om två veckor, 1 maj får vi vår nya lägenhet och flyttar in till stan, Nässjö, igen. Det blir bra. Även om vi bor i hus idag så får katterna ytterligare 10 kvadrat att husera på.

Så nu är vi i full färd med att gå igenom skåp och lådor. Ni vet det där med att slänga och behålla. Ändå är det alldeles för mycket kvar…

Nåväl, mitt upp i allt med flytten är det också fullt upp med kattutställningar, så i går, lördag, blev stora badardagen för Allis. Så hon är fin när vi nästa helg ska till Malmö och Sydkattens utställning 23-23 april. Helgen efter det, 30 april, åker vi vill Nyköping och utställning hos Östkatten. Full upp och Allis ska va snygg 🙂

Vår bad-, eller ja, det är ju faktiskt en duschritual, förbereder jag med kloklippning. På Allis alltså. Vi klipper klor och kammar igenom pälsen. Så klär jag av mig, tar Allis på armen och så sätter vi oss på golvet i duschen. Allis i knät och så duschar vi 🙂 Hon är inte helt samarbetsvillig men det funkar bra. Har blivit riven en gång men då hade jag inte klippt klorna innan… (skyll mig själv…)

I går shamponerade vi tre gånger. Inget balsam så nära utställning eftersom britten ju ska ha “crisp” i pälsen. Sköljer, sköljer och sköljer lite till och ännu mer innan jag virar in henne i handduk och överlämnar som en liten nyfödd baby till Michael att ta hand om första torkningen. Jag duschar.

Nu till det stora arbetet med att bada en britt. Föningen… Vi hjälps åt och fönar hur länge som helst för att undvika att det ska bli tovor när det torkar. Det här är INTE Allis favoritsysselsättning. Trots att vi blåser länge kan jag ändå känna senare på kvällen att hon är lite lätt fuktig på några ställen. Kammar lite när hon ligger i knät under kvällen.

Jag tror hon är lite frusen efter badet för hon har legat hos mig mest hela natten. Det gör hon aldrig annars. I vanliga fall kommer hon vid halv fem-femtiden och vill kela för att sedan kanske lägga sig att sova bredvid en stund. Nu lade hon sig vid mina ben redan på kvällen och sov många timmar innan hon gick i väg. Tror hon behövde värmen. Sen kom hon vid 7tiden på söndag morgon, kelade och somnade om hos (på) mig. Myyysigt.

Nu staplar vi kartongen där katt-trädet brukar stå och det är flyttat att stå bredvid en dörröppning. Det gör inget. Allis ligger där ändå. Men nu är det ju helt omöjligt att inte dyka ner i den där goa pälsen som är så mjuk att den nästan inte känns. Doftar gott gör den också. Varje gång vi går igenom den dörröppningen dyker vi ner hos Allis. Så får hon fullt sjå att tvätta sig varje gång vi varit där, pussat lite och talat om hur galet söt hon är, hur gott hon luktar och hur mjuk hon är.

Tänkte tagit kort under föningen igår men vi har fullt upp att hålla katt och fön. Det fick bli ett kort på söndagstrött Allis i katt-trädet vid dörröppningen istället.

Nu åter till packningen. Dags att gå igenom “mormors” byrå. Slänga, skänka och spara.