En kall fredag eftermiddag på småländska höglandet styr vi kosan söderut. Det är häftigt att se hur naturen skiftar och hur långt våren kommit på olika ställen i vårt avlånga land.

Efter installation på hotellet tar jag en liten promenad i ett härligt vår-varmt Malmö. Utställningen hos Sydkatten ligger i Slagthuset alldeles bredvid hotellet. Toppen!

Lördag morgon blir lite stressig. Allis bedömning hos Marcin Biernaczyc är tidig och jag tycker vårt nummer ropas upp när jag precis fått iordning buren och in Allis. Drar ut henne och skyndar iväg till domar-rummet. Allis blir sur. Jag smittar ju henne med min stress och ljudet i lokalen bidrar nog också till hennes oro. Nåväl, jag hörde fel, det var inte vårt nummer. Tillbaka till buren. Allis morrar, jamar (och fiser…) sig igenom lördagens och söndagens utställning. Undrar hur detta ska påverka utställningar framöver…

Än så länge är brittiskt långhår preliminärt godkända av FIFE. Det innebär att de kan bli Champion och Internationell Champion men de kan inte nå högre titlar, nomineras eller bli BIS.

Mercin tycker Allis är jättefin och hon får sitt första CIC. Han säger också att det är synd att han inte får nominera henne. Det är ju villkoren vi vet om men det var väldigt roligt att han berättade att han hade velat göra det 🙂

Mira Fonsén dömer på söndagen och Allis får sitt andra CIC. Hon tycker Allis är exelent men att ögonfärgen kunde vara mer.

På söndag morgon, innan bedömningarna börjar, är jag ute på en liten rundvandring i lokalerna med Allis på armen för att ta det lugnt och inte stressa henne idag. Då möter vi en annan av domarna som tvärnitar och ber att få titta på Allis. Han berättar att han två veckor tidigare dömt sex långhår i Italien. Tycker att Allis är jättefin och att hon har en fantastisk färg. Det gör mig jätteglad att han som tittar på kanske 40 katter under en dag reagerar när han möter Allis och tar sig tid att stanna oss och vill titta. Vilket intresse för sitt yrke *:)

Det är också flera besökare som söker upp oss och vill se och veta lite om brittiskt långhår. Någon hade åkt speciellt för att få titta på brittiskt långhår och en annan utställare av annan ras kom förbi för att få se och veta mer. Jättekul 🙂

Kul också dessa helger att få träffa andra uppfödare av britter. Nu har vi ju lärt känna en del och det är kul att träffas och det är också väldigt kul att träffa nya bekantskaper inom kattvärlden 🙂