Att det i korthårskullar smugit sig in ett och annat långhår genom åren är inte konstigt. Långhårsgenen kommer från perser som användes för att rädda brittiskt korthår efter andra världskriget då brittiskt korthår höll på att dö ut.
Dessa långhårsungar har blivit väldigt populära som sällskapskatt och nu jobbas det för fullt med att få även brittiskt långhår godkänd som ras även i Fife.

Brittiskt långhår är så här långt en preliminärt godkänd ras och det arbetas aktivt i flera länder för ett godkännande. Så alla vi som ställer ut måste skicka in våra resultat för registrering så att Fife kan ta ett beslut om rasen ska godkännas eller inte.

Att rasen är preliminärt godkänd innebär att man kan ställa ut så långt att katten blir IC, Internationell Champion. Den kan, så länge den är preliminär, inte på utställning nomineras och gå upp i panel. Visst är det lite trist men det är ju de förutsättningar vi har och vet om så det är bara gilla läget och jobba på. Ställa ut sin katt och skicka in bedömningssedlarna.

Vi hoppas att, med flera länders samverkan, Fife under nästa årsmöte beslutar sig för att även brittiskt långhår ska bli en egen godkänd ras.

Skicka in dina bedömningssedlar till Nathalie Smits på mial:
blh.bri@gmail.com