Fredagen 17 juni packades Michaels Alfa Romeo Mito full med katt, packning inför utställning och pannacottor att bjuda resten av britt-gänget vi skulle grilla tillsammans med på fredagskvällen. Totalt var vi 16 svenskar som träffades i Ski, Norge för att ställa ut våra katter. Vilket fantastiskt gäng. Så mycket prat om viktiga saker, om mindre viktiga saker, så mycket skoj och skratt och ställa upp för varandra. En superhelg – den vill vi göra om 🙂

Uppstigning på lördag för att äta frukost kl 07.00. Tror du inte att katten som var nybadad, ren o fräsch lyckats få pink i bakänden när hon varit på lådan under natten… Visste inte vad jag skulle göra så jag blötte handdukar o gnuggade bakdelen med. Detta resulterade i att den fluffiga raka pälsen blev tovig och lockig vilket den ju inte får vara när man ska på skönhetstävling. Särskilt inte om man har siktet inställt på Internationell Champion.

Jaja, iväg till utställningen. Allis är katt nummer tre på morgonen så det finns inte mycket tid att förlora…

Tack sötaste Anna Ek, Alway´s britter, och Denise Hennerdal, Hennerdals, för goda råd och att jag fick använda era produkter att få ordning på bakdelen inför bedömningen. Måste varit en syn för gudarna när jag blåste Allis i rumpan o kammade så pudret rök omkring oss. Trodde jag skulle svimma av allt blåsandet… 😉 Haha!

Nåväl, jag fick ganska bra ordning på rumpen så upp med den lilla stumpan på domarbordet där Elin Hoffner (Sverige) dömde. Hon dömde Allis i vår hemmaklubb Calmare på ett klubbmästerskap i november och det var kul att ses igen 🙂 Allis har ju vuxit på sig och utvecklats sedan dess.

Av Elin fick Allis sitt andra CACIB (Certificat d’Aptitude de Championat International de Beauté) “Lovande ung dam”. (Hon fick sitt första av domare Lena Chapman på Dackekattens utställning i Gislaved 14 maj.)

På söndagen är det Laura Scholten (Nederländerna) som dömer. “Very pretty!!!
Av båda domarna får Allis beröm för Exelenta proportioner. Ex huvud. Stora runda ögon. Rätt placerade öron, rätt tiltade, små och rundade. Härlig muskulatur i kroppen (undrar på det när huskatten Putte brottas med henne jämt och ständigt…). Svansen är lagom lång, rundad och plymig. Fin krage. Exelent färg “warm attractive”, hon är en h24 (chokladsköldpaddspotted) och hennes spottar framhölls tydliga trots att hon är långhårsbritt. Laura önskade mer ögonfärg men skrev också att den är under utveckling.

Av Laura fick Allis sitt tredje CACIB och därmed erövrade hon också titelnt IC, Internationell Champion.

Vi är väldigt stolta och glada. Nu vet jag att vi har en mycket fin och frisk stammoder att grunda vår uppfödning på och för mig är det viktigt att ta tillvara på de rastypiska drag som britten ska ha. Med hjälp av min mentor Anna Ek på Alway´s britter kommer jag att välja hane med omsorg. Han är förresten redan vald 😉 Nu väntar vi in att Allis ska löpa och då åker vi söderut i vårt avlånga land och hoppas på en het dejt med härligt resultat 🙂