Pga att jag studerat yrkeslärarpedagogik samtidigt som jag jobbat så har jag inte haft tid att skriva. Efter min lärarexamen i augusti kastade jag mig över nästa utbildning – Pawpeds G1 där vi läst grunderna i anatomi, beteende, mat & näringslära, lagar & regler vid kattköp, köpeavtal, säker kattmiljö, förgiftning, kastrering, hälsokontroller, vaccinationer, den gamla katten, parasiter, vanliga sjukdomar & hälsoproblem, hälsoprogram, kattraser, kattfärger, utställning samt avel.

Allis mage har vuxit och vuxit och nu är det bara 12 dagar kvar till beräknad förlossning och hon vilar mycket.

I tisdags förra veckan gjorde jag iordning två bolådor av flyttkartonger. Isolerade med cellplast i botten för att inte golvet ska kyla inne i lådan och ovanpå det bäddade jag skönt med mjuka varma plädar. Allis kollade läget och hoppade sedan upp på byrån i sovrummet och dynan där… Dagen efter hittade jag på Rusta en stor transportbur jag tänke skulle bli bra. Köpte och bäddade med en varm och skön djurbädd. Totalt 300kr. Jättebra tyckte jag. Jättebra tyckte Gusse och flyttade in. Allis tycker det är jättebra uppe på byrån i sovrummet eller möjligen under huvudänden på husses säng… På torsdagen köpte jag en till likadan transportbur och en till dyna. Tänkte att Gusse får väl ha en och förhoppningsvis kommer Allis vilja använda den andra. I går söndag kröp hon in i flyttkartongen som står vid elementet i vårt sovrum, bäddade runt lite och sov sen länge där. Vi får se var hon tänker läggas sina bebisar…

Det är lite spännande att veta hur fostret utvecklas där inne i magen. Dag 18-21 är embryot ca 10 mm långt och ryggraden utvecklas. Omkring dag 22 utvecklas huvud, ben och ögon och det får sin näring från den nybildade moderkakan och navelsträngen. Omkring dag 28 har alla inre organ utvecklats och embryot är 2,5 cm och betraktas från nu som ett foster. När fostret är 40-45 dagar har skelettet mineraliserats och syns på röntgen. Vecka 6-7 i dräktigheten är fostret ca 10-12 cm och man kan känna fosterrörelser. Här är vi nu 🙂

Dottern Stina var kattvakt i helgen när jag och Michael var på Nordic Cat Convent i Göteborg över helgen och hon fick känna de första fosterrörelserna. När vi kom hem i söndags kunde jag också känna. Så mysigt. Det växer små kattbebisar där inne och det är SÅ spännande 🙂