Julafton är våra tre små Alfor 5 veckor. Så fort tiden går och så fort de växer och utvecklas. 11 februari är de 12 veckor och leveransklara.

För några veckor sedan började vi misstänka att kanske Giulietta och eventuellt också Giulia var långhår. Nu vet vi att så inte är fallet. Alla tre kattungarna är korthår.

Nu har vi tre små batterikatter. Du vet när de går “på tå” på tvären och skjuter rygg och borst. SÅ söta och roliga så man smäller av smiley De tycker också det är vansinnigt roligt att attackera fötter men att leka med våra händer och fötter försöker vi avleda. Det är liksom inte roligt när de är större och starkare och gör det. Det gör tillräckligt ont med de sylvassa klor och tänker de har nu.

Vi har också klippt klorna för andra gången. Man får försöka fånga dom i ett litet trött ögonblick så går det ganska bra. Tränar också på att sätta dom på köksbänken där jag plockar med dom. Tvättar ögonen, kollar öron och tänder. På så sätt vänjer man kattungen att plockas med av veterinär och eventuellt domare om framtida ägare vill ställa ut.

För tre veckor sedan flyttade de från sovrummet in i större katthage på kontoret. Det utrymmet räckte i 1½ vecka så tog de sig över barrikaderna… Det äventyret kan du se filmat på vår facebooksida om du söker på XLNT Highland´s britter.

Det var bara inse faktum och på stört ta bort ramen runt deras lilla inhägnad, sätta kompostgaller i dörröppningen till hallen och släppa till hela kontoret. En stol på in- och utsidan hjälper Allis att komma och gå som hon vill. Nu när vi är hemma tar vi bort gallret och de får röra sig lite mer som de vill.

I veckan har vi introducerat mat. Giulia är matglad och slickar faten. MiTo och Giulietta gillar också men är snart nöjda och lämnar för att gå till mamma och tutta istället. Vi har också introducerat kattlåda med träpellets. Ett konstigt fenomen verkar de tycka. Det är mycket mysigare att kissa på någon av de sköna plädarna istället. Så, nu har vi plockat bort plädar och försöker ha koll. När de börjar pipa får man va snabb och lyfta dom till lådan. Ibland funkar det, ibland inte men det går bättre för varje dag.

Nu är det inte längre helt enkelt att fotografera underverken. Hej och hå vad det går i svängarna och av mååånga foton blir det bara ett fåtal som kan användas.

MiTo 608gram (110g vid födsel)

Giulietta 560gram (94g vid födsel)


Giulia 554gram (97g vid födsel)

(synd jag kapade öronen på Giulia…)

Att fota kattungar är helt nytt för mig. Ljuset gör jättemycket. I dag fotade vi dels i vardagsrummet i en fåtölj och med dagsljus från fönstret. Det var ljust ute men inte solsken. Men fotona tagna på köksbordet med tänd taklampa och autoblixt blev så mycket bättre. Jag är bara en amatörfotograf och provar mig fram. Tar mängder med bilder men det är bara ett fåtal som kan användas.