Dagen innan nio veckor var det dags för första vaccinationen mot kattsnuva och kattpest. I och med detta var det också dags att åka bil för första gången. Vi stoppade in små-alforna i stor-alfan och for till Wetterdjurkliniken 4 mil bort i Jönköping.

Efter 10 minuter i bilen pep en kattunge. Tänkte att nu blir det väl sjunga av… Men ingen stämde in i kören så den som pep slutade pipa och så gick resan i lugnets tecken. Ungarna lade sig att vila i transportburen.

Väl hos veterinären fick vi vänta 30 minuter innan det blev vår tur. Kattungarna sa inte ett pip. Så var det upp på undersökningsbordet och träff med veterinär Agoston som klämde och kände på magar, rumpor och pung. Kollade öron och munnar och så var det dags för vaccination. Allt gick galant utan någon som helst protest. Ja, bortsett då från Giulia som ju piper så fort man lyfter henne. En söt och rolig liten pip-Lisa är hon.

När vi skulle betala var väntrummet fullt med andra katter och hundar och små-alforna i sin bur betraktade lugnt och betraktades av en liten trevlig småhund. Det var väl inget konstigt alls fastän den var lite större.

Vägen hem gick utan protester. De vilade så gott.